Metsän parantavasta voimasta on alettu kirjoitella viime aikoina entistä enemmän. Moni tietää ”käyttäjäkokemuksesta”, että luonnossa liikkumisesta tulee kokonaisvaltaisesti hyvä olo. Aivot toimivat taas hetken aikaa paremmin, on virtaa ja samalla jonkinlaista levollisuutta.
Nykytiedon mukaan metsällä on terveysvaikutuksia. Mieliala paranee ja stressi vähenee sekä vastustuskyky kasvaa.
Metsässä-kirja edustaa suomalaista sielunmaisemaa
Metsässä – Uppoudu metsään, itseesi ja elämään on kirja, joka johdattelee lukijansa metsän siimekseen. Se kertoo, mitä hyvää läsnäolo ja luontoyhteys voivat tehdä ihmiselle. Kirjoittaja on chi kung -opettaja ja toimintaterapeutti AMK Jarko Taivasmaa.
Metsä&Meditaatio kortit ovat myös Jarkon käsialaa. Tutkimuksissa on todettu, että pelkästään metsäkuvien katselu työpäivän aikana voi vähentää stressiä ja auttaa palautumaan kiireisestä työtahdista.
Asiaa immuniteetista
Virukset vaikuttavat meihin, mutta niiden vaikutus riippuu immuniteetistamme. Luonnossa oleminen lisää elimistön valkosoluja ja ”tappajasoluja”, jotka torjuvat taudinaiheuttajia. Luontoyhteyden syvyyden on havaittu myös olevan yhteydessä elinvoimaisuuteen. Etenkin metsäkävely lisää ihmisen vitaliteettia. (Lähde: Suomen Luonto)
Yle uutisoi lokakuussa: ”Metsämaassa möyriminen paransi jo kuukaudessa päiväkotilasten suojaa sairauksilta – Tutkija suosittelee lapsille päivittäistä multakosketusta.” Kyseessä on suomalaistutkimus, joka osoittaa ensimmäistä kertaa metsän hyödyt sairastumisen kannalta. (Lähde: Yle Uutiset)
Menkäämme siis metsään! Otetaan lapset ja lemmikit mukaan. Luonto voi auttaa pysymään terveenä. Tänä korona-aikana se on kullanarvoista. Ulkona reippailu on sitä paitsi ilmaista kansanhuvia.