Teoria biorytmeistä juontaa juurensa jo 1800-luvulle asti. Biorytmeillä tarkoitetaan ihmisen henkisen ja fyysisen olemuksen eri rytmejä. Rytmeillä mitataan inhimillisen kokonaisuuden erilaisia ominaisuuksia ja kykyjä. Näitä eri rytmejä on kolmea laatua; tunnerytmi, fyysinen rytmi ja älyrytmi. Näiden kolmen eri rytmin kerrotaan jaksottuvan säännöllisesti ja toistuvan vuoronperään, heti ihmisen syntymähetkestä lähtien. Biorytmiteoriassa tunnerytmijakson kestoksi määritellään 28 vuorokautta, henkilön fysiikan rytmin kesto on 23 vuorokautta ja älyrytmin kesto 33 vuorokautta. Biorytmit ja henkilökemia muodostavat henkilöiden välille siis eräälaisen jaksotusrytmin.
Biorytmejään seuraamalla henkilö pystyy ennakoimaan mahdolliset kompastushetkensä ja näin esimerkiksi eliminoimaan epäonnistumisia. Toisaalta biorytmien seuraaminen mahdollistaa sen, että henkilö on valmis tarttumaan toimeen ja tilaisuuksiin juuri oikeilla hetkillä. Henkilö pysyy siis näin koko ajan valveilla elämänsä kolmesta perustilasta.
Nouseva suunta omassa biorytmikäyrässä ennakoi aktiivisempaa vaihetta, joten tällöin voi olla hyvä laittaa suunnitelmiaan vauhdilla käytäntöön. Laskeva suunta taas selkeästi kannustaa odottamaan, kenties jopa elämään hetken hiljaiseloa, jotta välttyisi mahdollisilta haitoilta. Erityisen varovainen tulisi olla niinä ajanjaksoina, kun biorytmikäyrä laskee selkeästi positiivisesta negatiiviselle alueelle, eli voimakkaasti alas. Tällöin henkilö saattaa olla jopa onnettomuusaltis.
Biorytmit – sitä kuuluisaa henkilökemiaa
Vaikkakaan biorytmeistä ei olekaan olemassa aivan eksakteja tutkimustuloksia, sillä voi kenties selittää sen, miten esimerkiksi kahdesta saman asian samalla tavalla suorittavasta henkilöstä toinen onnistuu ja toinen epäonnistuu. Ehkä biorytmeistä löytyy selitys myös sille, kuinka joku kumppaniehdokas saattaa tuntua ensin jopa vastenmieliseltä, mutta kun hänet kohtaa uudestaan erilaisessa tilanteessa, hän onkin yhtäkkiä erityisen viehättävä. Kun puhumme henkilökemioista, kuvailemmeko siis silloinkin biorytmejä? Biorytmit ja henkilökemia ovat tavallaan eräänlaiset synonyymit toisilleen.
Edelliseen viitaten, biorytmikartoista saattaa olla apua jopa oikean kumppanin valinnassa, sekä kumppanuuden karikoissa. Vertailemalla omaa ja kumppanin biorytmiä voi todeta, koska on oikea aika asioiden käsittelyyn tai koska aika on otollisin seuraavan askeleen ottamiseen. Esimiesasemassa olevat voivat hyödyntää biorytminsä positiiviset ajanjaksot esimerkiksi alaistensa erityiseen motivoimiseen. Mahdollisuudet ovat rajattomat.
Laske omasi Tajunnanvirta Biorytmi -sivulta.