Astrologian perusteet. Astrologia on paljon muutakin, kuin pelkkä aurinkomerkki ja sen tulkitseminen. Tuo sana pitää sisällään hyvin runsaan aihepiirin, joita tulen kirjoituksissani käsittelemään. Näin aluksi ajattelin hieman valaista sitä, millaisista osatekijöistä astrologia koostuu ja mikä on se perusta, johon astrologinen tulkinta nojaa.
Astrologiassa tutkitaan auringon, kuun ja eri planeettojen liikkeitä. Syntymähetkestämme teemme astrologisen kartan, jota voimme tarkastella joko sellaisenaan luonneanalyysin merkeissä, tai katsoa menneitä ja tulevia asioita transiittien ja progressioiden valossa. Transiitit tarkoittavat tilanteita, joita planeetat tekevät syntymäkartallesi edetessään merkistä toiseen, ja progressiiviset aspektit taas syntyvät oman syntymäkarttasi edistyessä vuosien mittaan pikku hiljaa. Palaan näihin aiheisiin myöhemmissä kirjoituksissani edeten mahdollisimman alkeista kohti edistyneempää astrologiaa.
Astrologian perusteet itseopiskeluna
Astrologia on monelle aluksi kuin vieraan kielen opettelua. Oma kartta näyttää kummalliselta piirustukselta, jossa ympyrä on jaettu kahteentoista eri osaan ja joissa on planeettoja erilaisin symbolein merkittyinä. Itse opiskellen ja jos innostusta riittää on astrologian kieli ja kuvat helposti avautuvia asioita, vaikka kaikkein paras tilanne olisi tietenkin, jos karttaa voisi aluksi käydä läpi alaa hyvin tuntevan ihmisen kanssa.
Noita kahtatoista eri osaa kartalla kutsutaan huoneiksi. Huonejärjestelmiä on olemassa useita, käytetyin lienee Placidus. Omasta kokemuksestani tiedän, että Placidus ei täällä meillä pohjoisessa ole se parhain vaihtoehto, sillä omaan logiikkaani ei mahdu se, että yhden huoneen sisään voisi mahtua vaikkapa neljäkin eri merkkiä. Niinpä itse käytän tasa- tai merkkihuoneita. Kirjoituksissani selvyyden vuoksi tulen käyttämään merkkihuoneita, siis mahdollisimman yksinkertaisinta tapaa. Yksi merkki kerrallaan per huone.
Jokaisella huoneella on omat, usein monipuolisetkin merkityksensä. Voit ajatella niitä eri elämänalueina, jotka sitten omalla kohdallasi korostuvat, mikäli joku planeetta niihin osuu. Kaikkiin huoneisiin ei millään riitä planeettoja, toisilla ne saattavat ollakin ripoteltuna ympäri karttaa, kun taas jollakin voi olla kaikki planeetat vaikkapa kolmessa peräkkäisessä huoneessa. Myös tällaisista karttakuvioista ajattelin tulevaisuudessa kirjoittaa.